Indraznim sa pariem ca exista, printre cititorii revistei noastre, o gramada de iubitori ai nonconformismului, atata vreme cat acesta nu isi propune sa atenteze la bunul simt si la pudoarea nimanui. In materie de moda, acesta poate lua diverse infatisari, mizand, in primul rand, pe sfidarea banalului si alimentandu-se, implicit, din surse inepuizabile de creativitate. Rezultatul: originalitate si
indrazneala, fie ca vorbim de vestimentatie sau de atitudine.
Un exemplu elocvent poate fi RALUCA ROSU, cea pe care o puteti urmari pe blogul www.dailytutliputli.com. Cu siguranta, timpul petrecut peste Ocean, cand a studiat teorie psihanalitica si filosofie la The New School for Social Research, in New York, a ajutat-o sa se circumscrie unor linii stilistice inedite, surprinzatoare. O sa va marturisim ca nu numai noua ne-a fost greu sa o incadram intr-o tendinta, ci chiar si ea are astfel de dificultati, de vreme ce ne-a spus ca
”e greu de stabilit care e stilul care ma defineste, asta pentru ca, atat inspiratia, cat si starile, mi se schimba foarte des. De obicei am perioade si, de multe ori, imi place sa spun ca anticipez sau creez tendinte, desi realizez ca nu e tot timpul asa.”
Fiindca am vrut sa ii cunoastem parerea referitoare la tendintele din ultima perioada, Raluca ne-a spus ca
”iarna trecuta a fost puternic influentata de stilul anilor ‘20-’30, pornind de la o tunsoare pe masura”, insa acum se inregistreaza ”un amestec al modei masculine a anilor ‘70 si ‘80 ce reflecta predilectia mea pentru umeri bufanti sau pantaloni cu talie inalta”.
De asemenea, am aflat ca, fara a-si propune, Raluca poate gasi oriunde surse valide din care sa se inspire:
”de pe podium, fara sa urmaresc neaparat paradele de moda, din filme, de la artistii preferati, dar mai ales de la ceilalti. Stilul meu este o poveste ale unor bucati copiate din povestile altora. David Bowie. Miu Miu. Louis Vuitton. Kemp Muhl. Amanda Palmer.”
Noi te apreciem, draga noastra, pentru nebunia de a fi spart canoanele pentru a demonstra (probabil fara intentie!) ca a fi original e o chestiune de dispozitie si, in ultima instanta, de curaj.