Ramai autentic in timp ce te armonizezi cu jobul si compania din care faci parte ar trebui sa fie in cconstiinta fiecaruia dintre noi, indiferent de ceea ce facem sau domeniul in care activam!
In straduinta lor de a-si duce la indeplinire cat mai bine taskurile impuse de job, multi oameni isi pierd autenticitatea, devenind niste roboti care executa ce li se cere aproape automat, lucru ce poate avea consecinte neplacute, inclusiv cea de burn out.
Se poate insa si altfel …
Poti sa-ti indeplinesti taskurile fara sa devii robot, ci alimentat de autenticitatea ta, de creativitatea cu care esti inzestrat si de o stare de resurse interioara pe care ti-o poti activa si mentine. Poti ajunge chiar sa faci cu placere ceea ce faci. Perceptia si drept urmare interpretarea ta fac diferenta, iar perceptia depinde de gradul de autenticitate care il pastrezi.
As vrea in primul rand sa ma opresc asupra autenticitatii …
Ce inseamna sa fii / sa ramai autentic?
Am intalnit oameni care asociaza autenticitatea cu partea fizica, adica sa arati cat mai natural. Am intalnit de asemenea si oameni care cred ca stiu care este si cum ar trebui sa fie autenticitatea altor oameni si care chiar vin cu reprosuri, ca “nu esti autentic!”
Adevarul este ca tu esti singurul care isi poate defini si urma autenticitatea, pentru ca nimeni altcineva nu are capacitatea si intelepciunea de a face acest lucru in locul tau si la nivelul pe care il poti face tu. Suntem unici – nu prin infatisarea fizica cat prin diferenta experientelor de viata avute ce determina pe fiecare in parte sa perceapa lucrurile si sa actioneze in mod diferit.
Tot ce ai nevoie este sa-ti dezvolti constientizarea de sine si sa te apropii cat mai mult de esenta ta, dincolo de credintele si valorile preluate din jurul tau inca de cand te-ai nascut. De asemenea este important sa-ti stabilesti adevaratul tau scop de viata, pe care sa-l incorporezi in viata ta sau sa lucrezi pentru a-l atinge.
Se intampla – prea des – sa nu stim ce vrem cu adevarat sau sa nu putem defini mai exact care sunt motivele existentei noastre si ce ne lipseste in viata. Ne lasam prea usor influentati si modificati de ceea ce se intampla in jur, de parerile altora, fara sa avem puterea si abilitatea de a filtra ce este benefic pentru noi. Tot felul de sisteme de reclame, create de unele dintre cele mai bune creiere ale lumii influenteaza omul sa gandeasca si sa doreasca lucruri ce nu au nimic de a face cu autenticitatea lui.
Autenticitatea ti-o pastrezi atunci cand focalizezi asupra a ceea ce vrei tu cu adevarat si nu ce vor altii pentru tine. Dar oare stii ce vrei cu adevarat? Ti-ai dat voie vreodata sa iti imaginezi asta fara ca ganduri, cum ar fi: “nu s-ar putea intampla pentru tine” sau “e prea frumos sa fie adevarat” sa te opreasca?
Poti porni de la a crea o imagine mentala a ceea ce ar insemna o viata extraordinara pentru tine. Apoi sa identifici credintele limitatoare si comportamentele care te impiedica sa functionezi la nivelul potentialului tau si sa le inlocuiesti.
Sa fii sinele tau autentic necesita in cele mai dese cazuri sa schimbi modul in care gandesti despre tine …
Cum sa fii cat mai aproape de sinele tau autentic?
Iata cateva practici ce te vor ajuta sa ramai autentic si nu numai …
Tine un jurnal personal!
Scriind in jurnal, ne ajuta sa ne organizam gandurile si sa aprofundam cine suntem cu adevarat. Realizand in ce mod ne influenteaza anumite experiente si cum ne fac ele sa simtim, putem sa descoperim si mai bine autenticitatea noastra.
Mediteaza!
Este dovedit faptul ca meditatia are foarte multe efecte benefice. Printre altele, ea reduce stresul si regleaza starea ta de spirit. Meditatia ghidata te poate ajuta sa-ti dezvalui cele mai profunde ganduri si emotii si sa ajungi la esenta ta.
….