Sănătatea din cămară poate fi cea mai bună soluţie atunci când ai probleme ca retenţia de apă în exces, stres, alături de alte cauze ce pot face somnul dificil; asta înseamnă că jumătate dintre noi nu putem avea parte de odihnă de calitate. Iată în continuare câteva soluţii!
Nu poţi să adormi?
Mănâncă o mână de fistic cu două ore înainte de a merge la culcare, cantitatea de melatonină (hormonul somnului) conţinută fiind echivalentul pastilelor care au acelaşi scop. În plus, vitamina B6 ajută organismul să transforme triptofanul (aminoacid care stimulează somnul) în melatonină. Cercetările arată că eşti ajutată să adormi chiar cu 10 minute mai devreme.
Obosită?
Dacă eşti epuizată şi mintea ta călătoreşte departe, pulverizează perna cu muşeţel înainte de a merge la somn! Un studiu a arătat că mirosul de muşeţel calmează creierul la fel de eficient cum o fac pastilele. Pune 5 pliculeţe de muşeţel într-o cană cu apă fierbinte timp de 10 minute şi lasă să se răcească! Pulverizează perna şi cearşaful seară înainte de culcare! Păstrează la frigider timp de 5 zile!
Trezitul în timpul nopţii
Dacă vezica îţi face probleme în timpul nopţii şi te trezeşte, bicarbonatul de sodiu te ajută. Conform unui studiu, femeile care au amestecat jumătate de linguriţă de bicarbonat de sodiu într-o cană cu apă şi au băut de două ori pe zi, au făcut cu aproape 40% mai puţine drumuri la baie pe timp de noapte. Bicarbonatul de sodiu reechilibrează pH-ul urinei, iar urina care este mai puţin acidă nu va irita pereţii vezicii urinare ce declanşează spasme. Dacă ai presiunea sângelui crescută, înlocuieşte cu bicarbonatul de potasiu!
Te trezeşti prea devreme?
Sănătatea vine şi din cămară din partea uleiului de măsline, un studiu arătând că femeile aflate în perioada de menopauza şi care suferă de insomnie, dacă au parte de masaj al picioarelor (înainte de culcare) cu acest ulei bogat în melatonină, au parte de un somn cu 1 oră mai mult. Activarea punctelor de presiune ameliorează durerile la nivelul întregului corp, dar şi tensiunea declanşată de schimbările hormonale, astfel că, dacă te afli în această situaţie, vei dormi mai bine şi mai profund.