De ce am avea nevoie de sfaturi pentru alegerea parfumului perfect? Pentru ca, pentru o femeie, parfumul reprezinta apogeul care-i defineste frumusetea si farmecul, este lucrul care te face sa intorci capul dupa ea si care schimba perceptia unui barbat in ceea ce priveste FEMEIA. Fie ca este parfum de zi sau de eveniment, parfumul este un “must have” al femeii conteporane.
Insa, alegerea parfumului perfect nu este cea mai usoara misiune: piata actuala este caracterizata de multe tentatii, multiple branduri, arome, note, materializandu-se in mari tentatii. Intrebarea evidenta este: ce anume trebuie avut in vedere pentru alegerea parfumului perfect?
Un prim pas in alegerea parfumului perfect este sa mergi la “testari” fara a te da cu vreun parfum inainte – indicat in primele ore ale diminetii, cand nasul nu este „obosit” cu multitudinea mirosurilor si aromelor mediului inconjurator. In caz contrar, e posibil sa nu ai cel mai bun feed back.
Cand testezi parfumurile, sunt indicate benzile de testare in detrimentul pielii proprii, cu toate ca cel mai bun real feed-back il obtii cand testezi parfumul pe tine, in locurile calde ale pielii (incheieturi, dupa ureche) ! Benzile de hartie sunt utile, deoarece aromele nu se amesteca! Un mic sfat: scrie pe banda de testare numele parfumului!
Parfumurile se testeaza si nu se cumpara pentru ca iti place cum miroase prietena ta! Chiar daca iti este recomandat un anumit parfum, vezi intai daca ti se potriveste tie ca persoana, stilului propriu de viata, testeaza-l, acorda-i timp cel putin cateva zile si apoi ia cea mai buna decizie!
Pentru a-ti alege parfumul perfect, anumite magazine te ajuta si iti ofera boabe de cafea pentru neutralizarea mirosului dintre pafumuri. Nu ar fi rau sa ai la tine propriile boabe de cafea, in cazul in care un magazin nu iti poate oferi asa ceva!
Dupa cum am mentionat mai devreme, nu te grabi cu achizitionarea lui! Multumita multiplelor surse de informare disponibile, poti afla acum cat dureaza mirosul unui parfum, cum te poti feri de furnizorii de fake-uri, etc. Testeaza-l pe propria piele, vezi daca totul “decurge” asa cum trebuie si abia apoi ia decizia corecta!