6 ani de Revista Atelierul

Media

6 ani de Revista Atelierul

37

Pe 1 aprilie 2010, intr-unul din spatiile de consum de cultura din Bucuresti lansam site-ul www.revista-atelierul.ro. Au trecut 6 ani de atunci, 6 ani in care am dezvoltat un statut juridic pentru acest proiect, si anume Asociatia Atelierul de Creatie si am prezentat publicului peste 2800 de articole in domeniul industriilor creative romanesti, interviuri, tutoriale, articole de management, marketing si PR cultural.

Site-ul www.revista-atelierul.ro a devenit o platforma – comunitate activa de networking, promovare, diseminare de proiecte si inspiratie, dedicata industriilor creative din Romania. Confirmarea acestui merit a venit si prin includerea proiectului printre finalistii la Gala Societatii Civile, sectiunile “Arta si cultura”, “Impact”si “Durabilitate” si la Gala Nationala a Voluntarilor, sectiunea “Program”. Mai mult, voluntarii sai au fost printre finalistii Galei Nationale a Voluntarilor, sectiunea “Arta si Cultura”.
De 6 ani suntem parteneri media viabili la peste 200 de evenimente culturale desfasurate la nivel national, am creat un site adiacent pentru promovarea evenimentelor colaterale culturii: events.revista-atelierul.ro cu un content de peste 800 de articole.

Revista-Atelierul-6-ani

Pentru ca ne plac cifrele, am numarat peste 2.800.000 de cititori la nivel international, care ne-au citit articolele de pe www.revista-atelierul.ro si events.revista-atelierul.ro, 33 de PDF-uri cu informatii la obiect accesate de peste 78.000 de persoane si peste 640.000 de impresii, 30.700 de fani pe pagina noastra de Facebook Atelierul, 2500 de contacte in LinkedIn, 1304 de fani pe Pinterest. Ne implicam (din 2011) in promovarea educatiei culturale prin evenimentele organizate in diferite orase din Romania, protejarea si valorificarea culturii romanesti si a reprezentantilor acesteia.

6-ani-aniversari-Revista-Atelierul
Participam anual, din 2013, la targurile internationale de produse de design si bijuterii: Tendence Messe Frankfurt, Ambiente Messe Frankfurt, DaWanda Designmark, Schmuck, Handwerk&design Munchen. Din 2015, participam la Dutch Design Week, Olanda. De 6 ani organizam swapurile de Craciun, de martisor, de primavara si de vara, am fondat premiul anul “Artizanul Anului”, din 2011 pana in 2015 am organizat si gestionat targul “LaBazar”din cadrul festivalului urban Femei pe Matasari, iar in 2011 cu sprijinul AFCN am tiparit 3 numere ale Revistei Atelierul distribuite la nivel national.

revista-atelierul-aniversare-6-ani

Prin crearea evenimentelor Noaptea Alba a Creatorilor si Designerilor de Produs, organizate in Bucuresti, Cluj Napoca, Timisoara si Iasi, unde au participat peste 120 de creatori de produs, ne-am propus sa sustinem dezvoltarea industriei creative si promovarea valorilor contemporane romanesti prin abordarile alternative de prezentare in spatii noi de consum de cultura.
Multumim ca sunteti alaturi de noi, ca ne cititi si ne sustineti prin participarea la evenimentele noastre si astfel, reusim sa promovam si inspiram designul romanesc.

Sursa&Foto: comunicat de presa Revista Atelierul

Comments are off this post!