Aranjarea echipamentelor in sala de sport

Sanatate

Aranjarea echipamentelor in sala de sport

40

Te-ai intrebat vreodata de ce salile de sport sunt aranjate intr-un anumit mod sau daca aparatele au o anumita logica in modul lor de aranjare?

Aspectul fiecarei sali de sport – in mod normal – are logica sa, este bine planificat, in asa fel incat si incepatorii care ajung intr-o sala de gimnastica sa aiba o imagine clara a ceea ce fac si sa-i ajute in acelasi timp sa progreseze. Un membru nou, neexperimentat, va incepe in mod normal cu exercitii cardio; zona in care se afla echipamentele este dedicata intermediarilor, diferitele greutati fiind cele mai potrivite in acest caz.

– Conform specialistilor in domeniu, orice astfel de sala de gimnastica trebuie sa fie accesibila persoanelor din toate categoriile si in mod special, sa se adreseze populatiei generale. De asemenea, totul trebuie sa fie luminos si deschis, coridoarele ar trebui sa fie lungi; de evitat sunt spatiile stranse, pentru ca orice membru sa poata avea acces usor in orice zona.
– In general, echipamentul cardio va fi de obicei asezat in sala de sport in fata, facand ca intrarea sa fie una “usoara”, astfel incat, oricine intra pentru exercitii sa nu fie intimidat de partea in care sunt greutatile mai mari. Echipamentele cardio trebuie de asemenea grupate in functie de tip, cele mai inalte fiind in spate, benzile de alergare si bicicletele in partea din fata. Este foarte important ca si cei din spate sa aiba o vedere directa catre televizoare si nimeni sa nu le blocheze acest lucru; trebuie sa se tina cont de asemenea, ca toti membrii sa poata avea acces la echipamente in mod egal.

mod-aranjare-echipamente-sala-de-sport
– De multe ori, membrii noi pot fi intimidati de cei avansati, asa ca este indicat sa fie create spatii mai mari intre zonele pentru cei cu experienta si cele semi private ; un membru care nu este interesat de exemplu de folosirea greutatilor, nu ar trebui sa mearga prin locurile unde se afla acestea, daca el doreste sa ajunga la bicicleta sau banda.
– Aparatele trebuie sa fie asezate conform grupelor de muschi, astfel incat primul, sa ajute partea de sus a spatelui, apoi coboara in partea inferioara pentru a lucra tot corpul. Avand aceasta strategie bine structurata, membrii pot invata mai repede cum este corect sa te antrenezi, cum pot fi diferentiate si structurate grupele de muschi, care sunt exercitiile elementare si cum trebuiesc efectuate corect.
– Foarte importanta este de asemenea amplasarea oglinzilor. Este foarte bine atunci cand se lucreaza pentru definirea muschilor, dar poate fi intimidant pentru o persoana medie sau sub medie; bancile ar trebui in acest caz, sa fie asezate mai aproape de oglinda.

Este indicat ca atunci cand un nou practicant ajunge in sala, sa mearga si sa vada exact unde sunt amplasate toate aparatele, greutatile, etc, pentru a o intelege; cu cat este mai bine inteles totul, cu atat antrenamentul si progresul vor fi mai eficace.

Comments are off this post!