Beneficii coaja de ou naturala

Sanatate

Beneficii coaja de ou naturala

Imbunatatirea durerii in cateva zile
161

Citeste urmatorul articol cu beneficiile consumului de coaja de ou naturala, fie ca esti adepta produselor naturale sau intampini ceva probleme de sanatate … Cea mai frecventa forma de boala articulara este osteoartrita, de care sufera zeci de milioane de oameni in intreaga lume, multi dintre ei suferind de disconfort articular mai putin sever. Desi riscul pentru aparitia osteoartritei creste odata cu varsta, leziunile articulatiilor in randul atletilor tineri, pot “pregati terenul” pentru ca acest disconfort sa apara mult mai devreme.

Combaterea distrugerii articulatiilor la o varsta frageda

Semnul distinctiv al osteoartritei este o deterioare a cartilajului care amortizeaza articulatiile, iar problemele incep cu ani inainte ca simptomele sa devina evidente, cartilajul uzandu-se gradual pe o perioada lunga de timp. Anumite cazuri ajung la stadiul sever, incat sa fie diagnosticate ca osteoartrita.
Ultimele studii privitoare la coaja de ou naturala a aratat ca acest supliment poate combate deteriorarea cartilajelor la o varsta destul de frageda; suplimentele sunt de regula testate pe persoane care deja au osteoartrita, dar un studiu a facut cercetari pe un grup de 60 de femei sanatoase aflate in postmenopauza si care nu au avut niciun semn de manifestare. Studiul a continuat pe un grup de femei cu varstele cuprinse intre 40 si 75 de ani care au facut exercitii fizice si anume urcatul scarilor, in a doua zi a saptamanii, timp de doua saptamani. Intensitatea acestor exercitii s-a bazat pe nivelul de fitness al fiecarei femei, dar destul de mare pentru a provoca un anumit disconfort dupa antrenament.
Jumatate dintre femei au consumat un supliment din coaja de ou naturala, in timp ce cealalta jumatate – placebo. In afara de a urmari durerile articulare si rigiditatea, cercetatorii au analizat si daca se observa vreo schimbare in bine a cartilajelor. De retinut este faptul ca ajunse la varsta de 30 de ani, cartilajele incep in mod continuu sa se rupa si sa se reconstruiasca. Leziunile, tulburarile hormonale, bolile reumatice si imbatranirea, pot duce la o defalcare mai mare decat refacerea, cu o pierdere neta de cartilaj. Si fara amortizarea cartilajelor, articulatiile pot deveni rigide si/sau dureroase.
Pentru a urmari refacerea cartilajelor, oamenii de stiinta au folosit un marker numit CTX-II, care este asociat cu incidenta si progresia osteoartritei. CTX-II a fost masurat in probele de urina prelevate la inceputul studiului, dupa prima saptamana si la sfarsitul celei de-a doua. Comparativ cu femeile care au luat placebo, cele care au luat NEM s-au bucurat de cartilaje mai sanatoase.

Imbunatatirea durerii in cateva zile

Cele mai multe suplimente pot avea nevoie de zile sau saptamani pentru a fi notate cateva simptome, doar ca acesta – coaja de ou naturala – actioneaza mult mai repede. Intr-un studiu care a avut femei sanatoase, cele care au consumat suplimente din coaja de ou naturala, au inceput sa se simta mai putin rigide inca din a patra zi de cand incepusera exercitiile fizice si mai putina durere dupa a opta zi de antrenamente.
Mai multe studii anterioare care au testat astfel de suplimente pe oamenii cu osteoartrita au aratat ca durerea si rigiditatea au inceput sa se imbunatateasca dupa 10 zile de suplimente. Un alt studiu, a arata ca acesta functioneaza chiar si in cazul cainilor.
Cercetarile celulelor si cele pe animale, au demonstrat ca este redusa inflamatia care distruge cartilajele; iar acest lucru este nu este bun doar pentru articulatii, dar si in sanatatea generala. Tot ce ajuta atunci cand oamenii fac exercitii fizice este foarte benefic. In general, oamenii renunta la exercitiile fizice si tratamente daca nu incep sa se vada beneficiile, dar daca cercetarile arata ca exista beneficii si imediate, atunci ei ar trebui sa continue.
Ideea este aceea ca, indiferent ca ai probleme sau nu cu cartilajele, acesta este un bun supliment zilnic care te ajuta sa-ti pastrezi cartilajele in cea mai buna forma.

Comments are off this post!