Cabaret Berlin, un musical unicat in tara, transmis online

„Cabaret Berlin”, un musical modern, unicat in tara ca si concept, jucat pana acum doar pentru spectatorii din Galati si din Cluj.

Cabaret Berlin, un musical modern, unicat in tara ca si concept, jucat pana acum doar pentru spectatorii din Galati si din Cluj, este accesibil oriunde, in regim de transmisiune online, sambata si duminica, pe 9 si 10 mai, timp de 28h. „Cabaret Berlin” este o productie independenta, semnata de Isabela Oancea, manager al Teatrului Muzical „Sapte” Galati, in colaborare cu Mario Dance Atelier, cunoscuta companie de balet din Cluj (care a asigurat coregrafia exceptionala), cu participarea extraordinara a artistului Dan Helciug. Premiera spectacolului a avut loc in 2018, pe scena grandioasei Opere Nationale din Cluj Napoca.

Muzicalul are la baza libretul lui Joe Masteroff – „Life is a Cabaret”, care a inspirat, printre alte zeci de productii de pe Broadway, si filmul muzical al lui Bob Fosse (cu Liza Minnelli, Michael York, Joel Grey). Spectatorii vor recunoaste, de altfel, coveruri din muzicalul „Cabaret” sau dupa artisti la fel de celebri (precum Christina Aguilera).
Actiunea este plasata la sfarsitul anilor ’30, in Berlin. Nazismul se insinueaza perfid, otravind povestile de dragoste. Oare cum va trece fiecare prin malaxorul vietii in vremuri atat de tulburi? Pana la urma, viata-i o scena, iar personajele din „Cabaret Berlin” ne arata ca viata e surprinzatoare, exact ca intr-un… cabaret.

„Cabaret Berlin” este o productie independenta, semnata de Isabela Oancea.

Distributie

Din distributia spectacolului fac parte Isabela Oancea (Madame, patroana Cabaretului), Cristina Bleandura (colaboratoare a Teatrului de Opereta si Muzical „Ion Dacian” din Bucuresti), Luminita Vologa, Gianina Sion, Dan Helciug, Vlad Ajder, Ionut Negrisanu, Sorin Oancea.
Madame (Isabela Oancea) este patroana unui celebru cabaret berlinez. Cu principii de viata solide, ramasa de una singura, Madame are o misiune grea in vremurile in care nazismul este in plina ascensiune: aceea de a se mentine neutra, fara a periclita afacerea si vietile angajatelor sau protejatelor sale.
_______
Satine (Cristina Bleandura) este vedeta Cabaretului. Rebela, cu o personalitate puternica, increzatoare in valoarea ei, este curtata de toti domnii bine care trec pe la Cabaret. Aproape toti sunt vrajiti de dansurile si de vocea sa.
Tanarul domn Rudy (Vlad Matei Ajder), de rasa pura, elegant, citit, manierat, este cu totul sedus de noua ideologie care pare sa se plieze pe ideile sale marete de implicare sociala. Ce se va intampla cu tanarul inocent care obisnuieste sa viziteze cabaretul din Berlin?
Albert (Dan Helciug) este fratele Madamei. Aceasta i-a luat toti banii si il tine inchis, profitand de problemele lui de sanatate psihica. Elize (Luminita Vologa), fosta mare stea a Cabaretului, detronata de Satine, se impaca greu cu noul ei statut. Margo (Geanina Sion), una dintre fetele Cabaretului, este manipulata de Felix (Ionut Negrisanu), acesta dovedindu-se a fi o iubire toxica si un om total lipsit de scrupule.

Inregistrare de calitate inalta

Iubitorii genului muzical sunt asigurati ca transmisiunea online (realizata la premiera galateana de pe scena Teatrului Dramatic „Fani Tardini” din 2018) este o inregistrare de inalta calitate, cu 5 unghiuri de filmare, cadre largi, dar si stranse, focusate pe personaje. In plus, cei care achizitioneaza bilet au acces la spectacol oricand, incepand de sambata 9 mai – ora 18,00 si pana duminica, 10 mai – ora 22,00. Un bilet costa 25 lei si este disponibil pe platforma EventBook.ro (https://eventbook.ro/theater/bilete-cabaret-berlin).

Pana la urma, viata-i o scena, iar personajele din „Cabaret Berlin” ne arata ca viata e surprinzatoare, exact ca intr-un... cabaret.