Colectia Carlota Barrera-The Matador and the Fisherman

Tendinte&Stil

Colectia Carlota Barrera-The Matador and the Fisherman

240

Designerul spaniol Carlota Barrera a prezentat pe 12 iulie 2018, prima colectie pentru barbati cu titlul “The Matador and the Fisherman“, in cadrul Mercedes-Benz Fashion Week Madrid 2019. Inspirata de confruntarea omului cu bestia, intrebarile legate de colectie cuprind intruchiparea fiecarui rol: pe de o parte, traditia spaniola de lupta cu tauri si, pe de alta parte, munca pescarilor care lupta impotriva bestiilor marine.

Un dialog dintre scopul frumusetii in costumul matador si silueta sa, in contradictie cu practicul imbracamintei pescarilor. Conceptul de masculinitate si frumusete este inaltat cu o anumita componenta erotica, ambele lumi intrand in broderia detaliata, reprezentand flori, corali si alge marine. Este o poveste de dragoste intre matador si pescar si intre croitoria veche si noile tehnici de design si fabricare.

Dragostea designerului Carlota Barrera pentru artizanat este dovedita prin folosirea diferitelor tehnici manuale in colectie. Este o modalitate de a mentiona rolul important al acestor mestesuguri in traditia spaniola, in prezent Рin pericol de disparitie. Aplicarile de broderie, fibrele naturale si pielea din aceasta colectie, au actualizat aceste traditii cu o viziune contemporana. Artizani precum Steve Mono, cu pantofi din piele Ubrique, Javier Sanchez Medina, cu fibre naturale si Anonyma by CM, cu broderie manuala, au contribuit la aceasta colectie.

Culorile solului si marii sunt impregnate intr-o colectie de 20 de LOOK-uri care imbina frumusetea, forta, maiestria si avangardismul.

Info&foto: image.net

Comments are off this post!