HILIT-ce reprezinta si care sunt beneficiile?

HILIT este un termen relativ nou aparut, majoritatea auzind de antrenamentele HIIT pe care le iubesc, cercetarile aratand ca sunt foarte eficiente in arderea grasimilor si pentru cresterea performantei antrenamentelor.

HILIT este un termen relativ nou aparut, majoritatea auzind de antrenamentele HIIT pe care le iubesc, cercetarile aratand ca sunt foarte eficiente in arderea grasimilor si pentru cresterea performantei antrenamentelor. Miscarile explozive din antrenamentele HIIT sunt standard, doar ca organismul, partile corpului – mai specific – articulatiile si tesuturile conectoare pot avea de suferit, facandu-le sa cedeze, dand nastere unor probleme grave. Partea buna este aceea ca astfel de antrenamente pot fi la fel de eficiente si nu trebuie sa aiba un impact atat de puternic ca intensitate.

Din aceasta necesitate a aparut HILIT (high intensity low-impact training), o abordare HIIT care foloseste miscarile corpului pentru a creste ritmul cardiac si a duce muschii corpului la extreme, doar ca, avand o mana sau un picior pe pamant, este minimizata “cantitatea” si forta, ceea ce va reduce semnificativ riscul ranirii.

Ca si HIIT, HILIT se concentreaza pe rafale scurte de activitate, urmate de perioade scurte de recuperare, facand din acesta un mod eficient si rapid de antrenament. Pentru ca antrenamentele sunt prietenoase cu articulatiile, vei avea mai putina nevoie de recuperare, asa ca te poti intoarce mai repede si mai frecvent in sala de antrenamente. Si exista in HILIT anumite exercitii standard care te vor ajuta sa ai eficienta in antrenamente, te vor ajuta sa ai rezultate si te vor feri de accidentari!

Un studiu publicat in 2019 in The Journal of Sports Medicine and Physical Fitnes a dezvaluit ca numarul accidentarilor legate de HIIT a crescut cu 144 de procente intre 2012 si 2016!