Par intins si neted

Frumusete

Par intins si neted

31

Multe femei afirma ca nu sunt multumite de modul cum li se aseaza parul; practic, e imposibil sa nu existe plangeri la acest capitol: ori nu sta intins cum ne dorim, ori ni se increteste, ori sta prea umflat, etc. Aici intervin tratamentele care fac parul sa arate neted, iar marketingul pe aceasta nisa a luat o foarte mare amploare in ultimii ani.

Majoratatea tratamentelor folosite in acest sens, contin formaldehida, un foarte cunoscut agent cancerigen si acest lucru exista de foarte multi ani; in ciuda tuturor semnalelor trase in acest sens, acesta este inca prezent in procedurile saloanelor de infrumusetare.

De ce ?

Este practic si are capacitatea de a intinde parul aproape instantaneu. Mai nou, exista multe creme, seruri, solutii sau tratamente (si la domiciliu) care contin acid glioxilic si care promit sa ne faca parul sa rivalizeze cu matasea la capitolul finete.

 • Tioglicolat de amoniu si hidroxid de sodiu
  Aceste substante chimice nu sunt cancerigene si transforma permanent textura parului, indreptandu-l, acest efect durand pana cand parul nou creste si din pacate, astfel de tratamente sunt cele mai daunatoare pentru par. Ele merg dincolo de netezire, reusind ca cele mai complexe bucle sa le indrepte.
 • Formaldehida
  Anumite tratamente numesc aceste tratamente ‘cu cheratina’ si care actioneza prin saturarea parului cu o solutie care contine formaldehida, inainte de a fi uscat si intins. Formaldehida blocheza parul intr-o pozitie intinsa, dreapta, care dureaza pana la 5-6 luni de zile.
 • Acidul glioxilic
  Tratamentele care contin acid glioxilic sau derivate, sunt mai putin puternice comparativ cu cele care au in componenta lor formaldehida, dar sunt mult mai sigure si sanatoase. Acestea reataseaza in mod natural firele deteriorate pentru a da parului un aspect neted. Tratamentele care contin acid glioxilic nu transforma parul ondulat in par drept, doar ii da un aspect neted si matasos. Daca vrei sa te vopsesti, fa acest tratament cu cel putin o saptamana inainte de a modifica culoarea parului.
 • Polimeri si siliconi
  Cele mai multe tratamente de netezire la domiciliu contin polimeri si siliconi, care nu modifica forma parului. Ele pastreaza parul in forma dorita, pana in momentul in care, cu ajutorul samponului, le dai jos.

[trendmag_alert class=”alert alert-warning alert-dismissable fade in”]Multe saloane vand produse pentru domiciliu, despre care afirma ca pot avea rezultatele unui tratament profesional! In adevar, ele nu iti sunt necesare! Orice sampon care nu contine sulfat va da rezultate bune, sulfatii gasindu-se in majoritatea sampoanelor. Evitati de asemenea, sa folositi spray-uri cu sare![/trendmag_alert]

Solutii sanatoase. Exista si solutii mai sanatoase pentru par, care amesteca siliconi, polimeri, uleiuri care blocheza umezeala si umiditatea, pastrand parul neted. Astfel de tratamente – la salon sau acasa – actioneza strict la suprafata parului, singurul lucru ‘nociv’ fiind caldura aplicata. Aceste tratamente sunt mai durabile cand sunt efectuate la salonul de infrumusetare, deoarece produsele folosite – comparativ cu cele de la domiciliu, au un amestec mult mai complex de siliconi si polimeri, dar si datorita tehnicii mai bune a hair stilistului. Produsele pentru acasa, iti pastreaza parul asa cum il doresti cateva zile, pe cand cele de la salon, dureaza cateva saptamani.

Efecte nocive. Exista posibilitatea sa fi auzit ca vaporii de formaldehida sunt eliberati de fiecare data cand va uscati parul dupa astfel de tratamente, lucru 99% neadevarat. Conform chimistilor, din moment ce formaldehida este un gaz, acesta va fi eliberat prima oara cand veti fi coafata la salon, ceea ce este si mai nociv pentru cei care presteza astfel de servicii. Exista de asemenea hair stilisti, care au renuntat sa foloseasca astfel de produse, deoarece au avut ameteli, senzatii de greata, sau iritatii la ochi.

foto: william r beem

Comments are off this post!