Par: produse ingrijire si deteriorare

Sfaturi

Par: produse ingrijire si deteriorare

22

Ne iubim copii. Foarte mult. Si suntem foarte atenti atunci cand vine vorba de alimentatie si igiena. Cu toate astea, ne scapa din vedere anumite amanunte, cum ar fi anumite produse de ingrijire a parului care duc la deteriorarea lui si pot avea consecinte asupra sanatatii. Parul si scalpul copilului sunt mult mai sensibile in comparatie cu un adult, iar produsele inadecvate folosite le pot afecta sanatatea.

Produse de ingrijire

Majoritatea produselor folosite sunt facute pentru adulti, ele continand substante chimice foarte nocive pentru copii, ei avand pielea si scalpul foarte sensibile. Cel mai indicat, este sa folositi produse de ingrijire cu ingrediente naturale, pentru ca ele vin in diferite texturi si porozitati si au un efect mai bland asupra copilului. Cu toate acestea, nu exista niciun produs care sa fie 100% bun sau indicat pentru copii; recomandat este un sampon fara sulfati.
Un alt factor de luat in considerare, este umiditatea, care poate fi daunatoare pe termen lung. Parul are textura lui, compozitia lui, iar o spalare exagerata poate cauza de asemenea probleme nedorite. Pentru a face parul copilului mai moale sau a-l indrepta – daca este mai mare de 10 ani, ar trebui doar sa il relaxezi sau sa folosesti produse chimicale. Chiar si atunci, folositi doar produse destinate special lor. Colorantele pentru par sunt de asemenea dure, iar pentru par ar fi indicate produsele cu care ii faceti baie in mod obisnuit, prietenoase cu pielea.

Extensii de par

Din cauza sensibilitati scalpului si a parului, extensiile lasa parul fragil si rupt, presiunea exercitata asupra parului si radacinii lor ducand in timp la caderea firelor de par; aceasta poarta numele de alopecie de tractiune. Cel mai bun lucru este sa va cresteti copilul fara “a trage” prea mult de par, pentru a evita ruperea lui in timp.

Reparatie

Poti sa salvezi parul care este deteriorat prin ras, mai ales daca radacinile firelor de par nu sunt deteriorate, iar in ceea ce priveste sanatatea scalpului, trebuie sa mergeti la o persoana specializata. Permitand parului sa creasca dupa ce a fost ras, il va ajuta sa se repare si sa inverseze cumva procesul de rupere.

Comments are off this post!