Preia initiativa pentru a-ti atinge scopul!

Stil de viata

Preia initiativa pentru a-ti atinge scopul!

45

Vrei sa ai succes sau vrei sa iti atingi anumite scopuri? Citeste in continuare ce trebuie sa stii, in doar 4 pasi!

Trebuie sa ai un plan!

Un plan de dezvoltare personala este o schita scrisa a cuiva care are intentia de a creste si avandu-l bine definit si conturat, te poate ajuta sa iti atingi obiectivele! Aceasta modalitate actioneaza ca un compas care iti ofera directia dupa care iti vei gasi drumul in viata. Persoanele care actioneaza in viata fara niciun plan sunt ca niste jucatori de fotbal care ar juca fara a inscrie goluri. Este dificil si imposibil de acceptat o situatie in care stii sau nu, daca castigi sau nu. In esenta, a avea un plan te ajuta sa iti atingi scopuri, sa marchezi, oferindu-ti un sentiment de realizare sau de gol.

Cunoaste-ti punctele forte!

Un plan, va ofera ocazia sa va analizati punctele forte si slabiciunile si cu toate astea, nu poti schimba totul fara a tine cont de situatia actuala. Trebuie sa evaluezi in acelasi timp, foarte bine circumstantele actuale, apoi imagineaza-ti unde vrei sa fii, unde vrei sa ajungi si asta, inainte de a-ti stabili scopul si a gandi in viitor. Nu iti poti indeplini scopurile in viata din intamplare, atingerea lor este rezultatul unui plan deliberat si bine gandit. De exemplu, un angajat intr-o firma mai mare se poate vedea superior intr-o functie inalta, avand un plan, cel putin la nivel mental; iar apoi, totul se concretizeaza in actiuni palpabile, care il fac sa ia deciziile care sa il duca tot mai aproape de scop.

Prioritizeaza-ti actiunile!

Pentru ca totul sa functioneze, trebuie sa-ti prioritizezi activitatile si oportunitatile disponibile prin definirea anumitor obiective care trebuiesc atinse, avand un termen limita, stabilit tot de tine. De fiecare data cand elaborezi un plan de dezvoltare personala, admiti in mod indirect faptul ca esti nefericit unde esti, ce faci si iti declari apetitiul pentru a face mai mult. Acesta este un memento persistent pentru a te tine in joc si a putea masura cu acuratete succesul sau esecul. Mai mult, este o incurajare, o sursa de motivatie si inspiratie personala, totul pentru a-ti atinge scopurile.

Piedicile anunta succesul!

In timp ce realizarea obiectivelor stabilite intr-un plan de dezvoltare personala construieste increderea cuiva si rezistenta mentala, esecurile care pot aparea sau diversele piedici, nu trebuie sa te descurajeze in a-ti atinge obiectivul. Din contra, acestea trebuiesc vazute ca masura a progresului, ca o lectie de viata si oportunitate pentru evaluare si reflectie.

Comments are off this post!