Zambetul de decembrie

Scrisori

Zambetul de decembrie

In fiecare an, in fiecare zi primim noi sanse.
109

O sa incep cu “La multi ani!”. Stati linistiti, e frig, dar gandirea e limpede, stiu ca e decembrie si nu ianuarie. Acum un an va conturam aici, cu emotie, primul zambet, povestindu-va despre magia iernii care nu e nicaieri in alta parte, decat in mainile noastre. A trecut un an in care in fiecare luna am luat o bucatica din suflet, am modelat-o cu drag, pasiune si daruire, sub forma de litere pe care vi le-am scris incercand sa va asez pe chipuri un zambet.

Cred ca despre asta e si luna decembrie. Despre tot ceea ce am reusit, despre tot ceea ce am invatat. Tragem linie, inspiram adanc, apreciem ceea ce avem, lasam sa treaca tot ceea ce am pierdut. Stiti ce vreau sa faceti in decembrie? Sa regasiti bucuria momentelor alaturi de cei dragi, sa ramana in urma neimplinirile, sa numarati lucrurile bune din viata voastra si pe acelea sa le pastrati ca amintiri ale unui an ce ne ofera ultima luna a lui.

Decembrie este despre mirosul de cozonac cald, vinul fiert cu mar si portocala, preparatele gustoase, glumele bune alaturi de prieteni, imbratisarea stransa a familiei, bradul impodobit si emotia cadourilor. In decembrie, sper sa gasim ghetutele pline de sanatate, fericire, cate o nuielusa daca am fost „necuminti”. Vreau sa nu uitati ca sunt oameni carora viata le-a zambit mai putin si sa le zambiti voi. Daca luna asta am incerca fiecare sa schimbam sarbatorile unor oameni mai putini fericiti, lumea ar fi un loc mult mai frumos. Nu vreau sa va urez ce sa gasiti sub brad luna asta. In schimb, vreau sa va urez ca langa brad, alaturi de voi, sa stea oameni pe care ii iubiti, oamenii care va fac fericiti.

Vedeti voi, in fiecare an, in fiecare zi primim noi sanse. Cunoastem oameni noi, descoperim lucruri, locuri, gusturi, care se transforma in amintiri frumoase. Va multumesc pentru anul acesta minunat! Va doresc sa aveti o luna de poveste, caldura in suflet si pe chipuri, sa fiti veseli, sa zambiti…sa zambiti mult. Deja zambetul il stiti… zambetul de decembrie!

Blog de zambit

Comments are off this post!