Notiunea de contur natural a castigat si mai mult teren odata cu perioada in care am fost nevoiti sa stam mai mult in casa, ceea ce ne-a schimbat modul de viata si de gandire, ne-a oferit posibilitatea de a vedea diferit lucrurile. Ne imbracam mult mai lejer, iar modul de aranjat, fie ca vorbim de par, machiaj – rutina beauty de zi cu zi, se indreapta tot mai mult spre natural. Fiecare isi doreste sa se simta cat mai bine in propria piele, sa arata cat mai bine, dar intr-un mod cat mai natural si luminos.
Cum dam nastere unui contur natural?
Si poti incepe cu baza de machiaj, cautand o formula usoara, aplicabila cu degetele si realizand un contur subtil. Un LOOK luminos, cu pometii poate putin rozii, fara a-ti incarca tenul cu multe culori.
Pe langa alegerea nuantei potrivite pielii tale, daca iti doresti un aspect sculptat subtil, a sti cum sa amesteci corect pe chip este esential. Poti merge pe ajutorul unui burete sau a unei perii in unghi; amesteca orice aspect dur pe care il ofera baza de machiaj si foloseste cat mai putin produs! Daca este necesar, mai adauga, dar fa-o in etape, subtil! Folosind prea mult produs, poate sublinia textura pielii.
Profesionistii considera ca esential pentru un contur reusit natural este nuanta pe care o alegi. Pentru cei cu un ten luminos este recomandata o baza de machiaj intr-o nuanta taupe mov, cei care au un ten luminos spre mediu, un taupe cu ceva indicii de gri. Tenul masliniu necesita o nuanta mai calda pentru a crea profunzime. Nuantele bogate, profunde ale tenului, nu au nevoie de un aspect sculptural, dar poti folosi un fond de ten mai deschis pentru a evidentia si accentua anumite zone ale fetei.
Specialistii beauty considera ca atunci cand chipul se bucura de un aspect frumos sculptat, aproape orice tip de machiaj este adecvat, fie ca mergi pe o varianta simpla/ minimalista, un smokey sau ceva mai colorat. Aplica contur in scobiturile chipului – sub pometi, ochi, tample, linia maxilarului, ideea fiind aceea de a crea o forma ovala. Poti merge pe un fond de ten lichid cu 2-3 nuante mai inchise decat nuanta pielii; avand un look “sculptat”mai inchis, te bucuri de acest aspect care arata mult mai natural.
Iluminatul este iarasi un lucru de care ar trebui sa tii cont; ce apare bine amestecat intr-o lumina mai slaba, va arata strident si patat in lumina naturala! De aceea este important sa te aranjezi intr-o zona luminata natural si nu intr-un colt. Si cel mai important este sa ai o viziune realista si sa te intereseze cum arati in lumea reala si nu pe retelele de socializare; in caz contrar, vei avea tendinta sa exagerezi cu conturul, iar rezultatul te poate pune in situatii penibile – in cel mai fericit caz.
Ca in majoritatea tehnicilor de machiaj, nu toate aceste reguli ale unui contur natural sunt aplicabile cu strictete. Efectul sculptat mai atenuat este despre a-ti intelege propriile caracteristici si definirea partilor potrivite ale fetei. Daca de exemplu ai gol in obraji, nu mai este necesara accentuarea lor; daca te gandesti la o sculptura usoara a chipului si ai ajuns sa o stapanesti, retine ca aceasta trebuie sa fie vizibila dar intr-un mod discret, nimic iesit in evidenta!
Dupa ce ti-ai creat aspectul sculptural, atentia trebuie sa se indrepte spre un iluminator, zonele luminoase de pe fata corect amplasate, putandu-ti oferi un LOOK perfect. Pentru stralucire, trebuiesc accentuate zona arcadei, colturile interioare ale ochilor, partea de deasupra pometilor, podul nasului, arcul lui Cupidon. In acelasi timp, pentru a adauga viata chipului, adauga putin roz natural pe pometi, care inmoaie orice contur/ margini dure si ridica aceasta zona.