Denisa Tanase, a descoperit multe elemente comune intre muzica si parfumuri, si mai mult decat atat reteta succesului in ambele cazuri. Cunoscuta de multi ca jumatatea trupei Bambi, Denisa Tanase a dorit sa faca si altceva in viata. Pornind tot de la o pasiune, cel putin la fel de mare ca muzica si anume – parfumurile, Denisa a infiintat My Geisha, brand romanesc de parfumuri si a reusit, intr-un timp relativ scurt – din punctul nostru de vedere, sa dezvolte aceasta afacere la un nivel extraordinar. Pasiunea si implicarea, simtul pentru frumos si bun gust, si de ce nu – spiritul antreprenorial, au dat nastere unei povesti de succes sub semnatura Denisei.
A pus mult suflet in aceasta afacere, a facut singura totul de la A la Z, s-a implicat in cele mai mici amanunte si o face si acum de dimineata pana tarziu in noapte, astfel ca, rezultatele bune vin intr-un mod cat se poate de firesc.
Despre trupa Bambi si copilarie, despre muzica, despre pasiunea pentru parfumuri si brandul My Geisha, despre viata si lucrurile pe care ni le aduce – cu bune si rele, am discutat cu Denisa, prin intermediul unui interesant dialog. Va invitam asadar, sa o cunoasteti mai bine pe Denisa Tanase, sa ii descoperiti pasiunile, dragostea pentru lucrurile frumoase, filosofia de viata si de ce nu, sa ii incercati si parfumurile!
Buna, Denisa si bine ai venit in paginile revistei noastre! Spune-ne pentru inceput, pe ce loc se mai afla acum cantatul sau cariera muzicala?
Multumesc! Se afla in acelasi loc special din sufletul meu, insa recunosc ca in ultimii doi ani, am alocat mai mult timp zonei de business, pentru ca noul proiect s-a dezvoltat mai repede decat mi-am imaginat si a fost nevoie de foarte multa munca si implicare pentru ca acest impact pozitiv al produselor asupra publicului sa nu fie irosit.
Cum a inceput aventura in cazul trupei Bambi? Dintr-o joaca, erati pasionate de muzica, ati fost indrumate/ sustinute de cineva?
Am fost indrumate si sustinute de mama. Inca de la 5 ani am facut parte din grupuri de copii in voga la vremea aceea, Abracadabra, Feriti-va de magarus, Ba da – ba nu. Apoi, de la 7 ani am inceput sa studiem in licee de muzica, astfel ca muzica a aparut in viata noastra odata cu primele amintiri.
La o prima vedere, succesul pe care l-ati avut in momentul in care ati intrat pe piata muzica romaneasca a fost unul rapid si ascendent. Este intr-adevar asa sau e doar perceptia din exterior?
A fost rapid cu proiectul Bambi, pentru ca prima piesa lansata a fost si cel mai mare hit al nostru, ”Doi ochi caprui”, probabil si momentul a fost unul favorabil, pentru ca vara anului 2000 a fost cea in care s-au lansat foarte multe trupe si proiecte muzicale. Publicul era dornic de evenimente, dornic sa asculte muzica romaneasca. A fost un val de lansari de trupe si proiecte noi, insa din pacate, majoritatea dintre ele nu mai exista astazi. Intotdeauna mentinerea este mai grea decat lansarea.
Ce a simtit Denisa Tanase cand succesul a atins cote maxime? Ai constientizat pe deplin acest lucru sau era senzatia ca traiesti un vis?
Eram obisnuite cu scena, cu publicul, datorita proiectelor anterioare. Si cu Abracadabra ne bucuram de succes, doar ca intr-un mod colectiv, nu individual. Insa traiam momente in care cand se desfasura un concert Abracadabra in aer liber, se bloca efectiv circulatia pe artera principala. Era un fenomen. Umpleam salile teatrelor de vara si concertam in turneu, la mare, din iunie pana in septembrie, aproape seara de seara. Prin urmare, nu ne-a luat pe nepregatite succesul, era un tablou cu care noi de fapt crescusem si clar nu il constientizam, era cumva normalitate. Asa a aratat copilaria noastra.
Cum luau nastere piesele muzicale? A existat o anumita strategie sau ati cantat ce ati simtit?
La inceput cantam compozitiile unor compozitori renumiti sau chiar remake-uri ale unor piese romanesti cunoscute. Ulterior, pe masura ce studiile noastre muzicale au fost aprofundate in liceele de muzica si mai tarziu in facultate, am inceput sa ne compunem singure. La inceput nu pot sa spun ca alegeam noi ce sa cantam, cantam ce ni se dadea, eram copii. Nu aveam nici directie si nici putere de decizie. Noi doar ne ”jucam”. Pe masura ce ne-am maturizat profesional, nu am mai lasat in mainile nimanui aceste decizii si am cantat doar ceea ce ne-a placut noua, atat ca piese preluate, cat si ca piese compuse. Sigur ca am cautat mereu sa fie in ton cu preferintele publicului. Asa am ajuns sa cantam si muzica greceasca, un stil pe care il adoram si care prinde foarte bine la evenimentele unde suntem invitate sa cantam, pentru ca are o energie buna si este o muzica dansanta, antrenanta, pe care oamenii adora sa se distreze.
„Doi ochi caprui” este o melodie simbol pentru trupa Bambi. Care este povestea acestei melodii? Cum s-a nascut si de ce crezi ca a prins la public atat de bine? Cum vede Denisa Tanase acest lucru astazi?
Melodia o stim de la mama, ea ne-a cantat-o prima oara, ne-a invatat versurile si linia melodica. Am invatat-o si i-am prezentat-o producatorului nostru de atunci, care a spus : ”hai sa o inregistram”. A prins pentru ca este superba, pentru ca si dupa 20 de ani suna atat de actual, ca si cum ar fi fost lansata astazi. Un alt factor ar putea sa fie si faptul ca a fost din cate imi amintesc singura balada lansata in vara anului 2000, printre o sumedenie de melodii dance, ritmate, sezoniere. A fost probabil ca o gura de aer pentru public.
Care era rolul Denisei in trupa Bambi? Aveati roluri bine conturate fiecare sau munceati amandoua in egala masura?
Aveam rolurile destul de bine conturate, inca le avem. Raluca se ocupa de tinute si de programarile emisiunilor tv, eu de compozitii, coregrafii, pe care mereu le schimbam pe ultima suta de metri, spre disperarea sora-mii :))).
Concerte, aparitii tv, interviuri … nu era obositor pentru Denisa Tanase in acea perioada?
Nu era obositor, cum am spus si mai sus – era normalitate pentru noi. Am crescut crezand ca a invata pentru scoala cu lanterna (pe vremea aia nu aveam telefoane mobile cu flash ) pe bancheta din spate a masinii, deplasandu-ne de la un concert la altul, este normalitate. Multi copii au jocuri preferate, acesta a fost jocul copilariei noastre. Insa a fost extrem de frumos, de constructiv si o experienta de care nu oricine are parte, asadar ne bucuram de toata povestea.
In pofida succesului si a lucrurilor frumoase care vin odata cu acesta, exista si momente mai putin placute. Cum ai depasit astfel de momente si daca ti-a trecut prin minte sa renunti la cariera?
Da, ne-a trecut prin cap de multe ori. Cel mai mult din cauza rautatilor celor din jur, uneori din cauza rautatii regasite intr-un articol de ziar sau intr-un material tv. Pe scurt, din cauza bullying-ului, desi la vremea aia nu stiam ca toate astea poarta un nume. Toate videoclipurile, articolele de ziar, aveau o rubrica de comentarii unde oricine intra si isi scria parerea si tind sa cred ca oamenii cu preocupari, activitati si un scop in viata nu alocau timp pentru a face asta. Cel mai dificil a fost sa treci prin poate cea mai delicata si sensibila perioada a vietii – adolescenta – citind despre tine lucruri negative, pe care chiar ajungeai sa le crezi si sa ti le atribui, pentru ca le citeai des. Legate de cum arati, de cat de talentat sau netalentat esti, de cat de bine sau de urat esti imbracat, cat de destept sau prost esti. Recunosc ca abia recent, dupa 30 de ani, am reusit sa ma detasez emotional si energetic de tot ce am acumulat atunci.

Ai avut un model de cantareata/ artista de mica? Ai fost fanul cuiva cunoscut?
Da, Celine Dion … forever!
Care este stilul muzical cel mai apropiat inimii tale si modului tau de a fi si de a simti?
Imi plac melodiile lente, lirice, romantice, piesele cu pian si voce in prim plan.
Cum era muzica autohtona cand erai la apogeu si cum este acum? Industria muzicala a evoluat, suntem mai buni, profesionisti sau doar mai diversi?
Industria muzicala a evoluat si din fericire sunt cativa artisti (nu multi), carora industria muzicala le-a oferit si statutul pe care orice artist de succes ar trebui sa il aiba din toate punctele de vedere: profesional, financiar, social etc. Artisti de succes sunt multi, insa pe cei carora meseria asta le-a si oferit (sau cei care au stiut sa obtina asta ) pachetul asta intreg, pot fi numarati pe degetele de la o mana.
In privinta carierei muzicale, care este cel mai bun sfat primit de Denisa Tanase? Ce sfaturi ai oferi tu cuiva daca si-ar dori sa intre in aceasta lume?
Un sfat bun a fost la inceputul carierei, cand castigam destul de bine, cel putin fata de stilul de viata pe care il aveam inainte de a face asta. Toti cei din jur ne sfatuiau sa fim organizate cu banii, sa facem economii, sa investim, nu am facut asta. Cred ca se aplica in orice domeniu. Si in business daca vrei sa ai succes si sa pui o baza solida afacerii tale, in primii ani trebuie sa investesti cam tot ce produci. Daca as oferi eu un sfat, ar fi in primul rand sa fie sincer cu el insusi si sa fie intr-adevar talentat si cu chemare in zona artistica. Mirajul pe care multi il vad de afara nu e acelasi din interior. Nu este usor, provocarile sunt mari, este solicitant, o piata unde patrunzi greu si cel mai important nu este un domeniu in care cei mai multi se imbogatesc, asa cum se crede. Artistii romani nu au stabilitatea financiara pe care ar trebui sa o aiba. Majoritatea traiesc de la un concert la altul. Insa daca simt ca asta e visul lor si scopul lor in viata, sa mearga pana in panzele albe pentru el.
Dupa lucruri bune si frumoase, vin si lucruri mai putin placute. De ce s-a desfiintat sau de ce a luat o pauza trupa Bambi in 2015?
Nici una, nici alta :). Pauza noastra este datorata de pauza generala pe care toata piata muzicala a luat-o, pentru ca nu se mai organizeaza evenimente. Pana sa se declare stare de urgenta, aveam acelasi program obisnuit de concerte, cel mai aproape de pandemie fiind pe 9 martie.
Cat de mult consideri ca te-a ajutat sa iti indeplinesti anumite visuri faptul ca ai cantat, ca ai avut succes?
M-a ajutat foarte mult, pentru ca fiind persoana publica, am putut sa imi prezint proiectul sarind la inceput peste bugetele enorme de marketing pe care ar fi trebuit sa le platesc pentru a ajunge la oameni prin alte cai.
Ti-ai indreptat gandurile si ti-ai canalizat energia catre un domeniu nou: parfumurile, facand din aceasta, o afacere de succes. De unde atractia catre aceasta zona de business?
Cred ca era acolo dintotdeauna, doar a fost activata la momentul in care trebuia sa se intample. Rapiditatea cu care am invatat din mers si m-am adaptat, interesul cu care am absorbit efectiv dar si aplicat toate informatiile citite, discutate cu oameni din domeniu sau ascultate in seminarii sau workshopuri, imi spun ca nimic nu e intamplator si trebuia sa ajung sa fac asta intr-o zi.

Este afacere proprie, de familie? Esti in asociatie cu cineva?
Este afacere proprie, sunt unicul asociat al firmei. Insa, intreaga familie contribuie cu suport atunci cand vine vorba de sfaturi, intelegere; pentru asta sunt familiile. Partenerul meu este copilotul meu in acest proiect, el avand mai multa experienta decat mine in zona afacerilor si este persoana care mi-a fost alaturi inca de la inceput, insa daca vrei un moment de sinceritate dus la extrem, cred ca sfaturile le cer de multe ori doar pentru a-mi intari convingerile, pentru ca daca sunt diferite fata de ce simt eu sa fac, de cele mai multe ori nu le urmez.
Ce ne poate spune Denisa Tanase despre My Geisha si produsele regasite sub acest brand?
Proiectul My Geisha este copilul meu si cel mai frumos lucru care mi s-a intamplat pe plan profesional, de cand exist. Este un brand romanesc de parfumuri, importator si distribuitor de produse de skincare si intretinere corporala, mai nou si producator de parfumuri, cosmetice, igienizanti si masti medicale de protectie, in fabrica proprie din Bucuresti, deschisa chiar in perioada pandemiei.
Cu ce se diferentiaza parfumurile tale de altele? Cum ai incerca sa convingi pe cineva sa le incerce?
…