Genoflexiunile cu saritura iti implica intreg corpul si te intaresc atat fizic cat si mental!
Cum le facem?
- Stai cu picioarele departate putin mai mult decat latimea soldurilor cu degetele de la picioare si genunchii usor in exterior. Indoaie putin corpul in fata, lasand greutatea pe calcaie si aducand bratele in fata.
- Sari cat poti tu de sus, indoind mainile in jos si in spate! Aterizeaza in pozitia de la care ai plecat initial, apoi ridica-te in picioare pentru a termina exercitiul complet. Incepe cu 2 seturi a cate 10 sarituri pe zi si adauga mai multe cand te simti puternica.
Pentru eficienta
- Incordeaza-ti fesele de fiecare data cand termini miscarea pentru un fund mai ferm!
- Pentru a transforma acest exercitiu intr-unul cardio eficient, nu mai face pauza intre genoflexiunile din saritura. Incearca sa faci cat poti de multe intr-un interval de timp de 20 de secunde cu pauze de 30 de secunde intre ele.
Beneficii genoflexiuni cu saritura
1 Construieste musculatura
Nu doar ajuta la construirea muschilor picioarelor, ci si a altor grupe musculare din organism.
2 Arde grasimi mai multe
A-ti construi muschii, este un bun mod de a arde calorii, astfel de genoflexiuni cu saritura, ajutandu-te sa cresti musculatura si, implicit, sa arzi cat mai multe calorii.
3 Mentine mobilitatea si echilibrul
Picioarele sunt de o importanta capitala in ceea ce priveste mobilitatea, iar acest tip de exercitiu, mentine echilibrul motor, ajutand la imbunatatirea comunicarii dintre creier si muschi.
4 Imbunatateste performanta sportiva
Studiile stiintifice au demonstrat ca genoflexiunile ajuta atletii sa aiba performante mai bune, in special cele de anduranta (de aici si includerea lor in antrenamente!).
5 Tonifica spatele si abdomenul, organismul per ansamblu.
Genoflexiunile prin saritura construiesc muschii care sunt cruciali pentru reglarea glucozei, sensibilitatea insulinei; sunt prevenite bolile de inima, hipertensiunea arteriala, obezitatea si diabetul.
6 Elimina deseurile
Aceste exercitii imbunatatesc circulatia fluidelor din corp, ducand substantele nutritive catre tesuturi, organe, glande si eliminand in acelasi timp, deseurile.