Cand razi, acest poroces te mentine tanara si te poate ajuta sa vezi si sa rezolvi problemele mult mai usor! Si cand razi, nu ne gandim aici la un zambet de complezenta, de politete, ci la situatia in care te tii de burta de ras sau razi pana iti dau lacrimile! Conform specialistilor, rasul sanatos sub toate formele sale, ofera numeroase beneficii pentru sanatatea generala. Dar, plecand de la titlul articolului, tu te intrebi cum te mentine tanara, asa ca, parcurge urmatoarele randuri!
Stimuleaza muschii
Un bun chicotit are un efect extraordinar asupra muschilor, antrenand cam 15 muschi faciali pentru a se contracta, crescand fluxul sanguin din jurul fetei, stimuland circulatia chiar si in cele mai mici vene, ceea ce iti va oferi un aspect mai tanar si mai sanatos. Vei folosi in acelasi timp muschii bratelor, ai picioarelor, ai trunchiului, cel mai vizibil efect venind de la muschiul zigomatic, responsabil pentru mutarea buzei superioare pentru a produce zambetul/ rasul. Un singur avertisment insa: muschii abdominali incordati pot avea un efect neasteptat asupra vezicii urinare!
Reduce stresul
Umorul este antidotul perfect in privinta stresului, cand razi, te distantezi de problemele care te apasa in momentul respectiv. Dupa ce ai ras copios, facand un pas in spate, vei realiza ca vezi lucrurile mult mai clar. Rasul poate stimula inima si plamanii. La fel ca in cazul exercitiilor fizice, cand razi, plamanii se maresc, dand celulelor noastre mai mult oxigen, tensiunea arteriala scade, ceea ce reprezinta un intreg proces de relaxare a corpului.
Scade tensiunea arteriala
In afara faptului ca te ajuta sa te simti mai bine, a avea o stare de veselie in majoritatea timpului este un lucru bun pentru vasele de sange, partile vitale ale organismului care ne pastreaza bine pe toti si in buna stare de functionare. Acest lucru afecteaza endoteliul, captuseala interioara a vaselor de sange, cel responsabil cu strangerea acestora. Acesta reduce cantitatea de sange din jurul corpului si creste tensiunea arteriala. Dar endoteliul duce si la relaxarea vaselor de sange, cresterea fluxului sanguin si scaderea tensiunii arteriale.
Produce unde gamma
Rasul este asociat cu anumite tipuri de unde cerebrale, cunoscute sub numele de unde gamma. Acestea sunt de obicei observate la persoanele care practica in mod regulat meditatia. De asemenea, sunt asociate cu niveluri ale proceselor cognitive mai ridicate, jucand un rol important in echilibrarea memoriei in cazul persoanelor in varsta. Neurologii au descoperit ca terapia prin umor poate juca un rol important in sustinerea sanatatii creierului.
Previne singuratatea
Cei mai multi dintre noi se vor simti singuri la un moment dat in viata, pentru multi dintre noi, mai tarziu, singuratatea putandu-ne defini viata si avea un impact semnificativ asupra bunastarii noastre. In orice caz, efectele sociale ale rasului nu trebuie subestimate: cand tu razi, lumea rade cu tine! Cand faci astfel de lucruri, ceri din jur iti raspund pozitiv. Si avand legaturi puternice cu cei din jur, ai puterea sa eviti singuratatea si daca exista, nu ti se va parea apasatoare.
Stimuleaza sistemul imunitar
Cand razi, plangi sau te incrunti, muschii fetei sunt conectati la centrele emotionale ale creierului. Cand razi, centrele fericite ale creierului se activeaza declansand eliberarea endorfinelor care reduc severitatea durerii. Cercetarile arata ca rasul creste capacitatea sistemului nostru imunitar de a combate infectiile, imbunatateste memoria in cazul adultilor in varsta si functioneaza foarte eficient ca exercitii fizice in tratamentul depresiei. Productia de dopamina promoveaza actiunea celulelor NK (celule naturale protective), care reprezinta principala aparare a organismului impotriva bolilor. Gandurile pozitive elibereaza neuropeptidele, care pot imbunatati imunitatea generala.