Rivalitatea, atunci cand este exploatata in mod sanatos, iti poate oferi o serie de beneficii, pe care, in mod obisnuit nu le-ai putea avea. Cum poti culege beneficiile, poti afla citind urmatoarele randuri …
Nu te compara cu ceilalti, chiar daca rivalitatea exista sub diverse forme! Daca te consideri si ai semnale ca esti o persoana echilibrata si stapana pe tine in tot ce faci, nu ar trebui sa te intereseze ce fac altii care au aceleasi preocupari ca tine. Iar daca o faci, nu trebuie sa exagerezi! Nu te uita obsesiv la ceea ce fac ceilalti! Incerca sa te concentrezi pe tine, pe ceea ce faci, studiaza si invata mult si stai departe de ce fac altii! Partea buna dintr-o astfel de abordare este autenticitatea de care te vei bucura.
Compara-te cu altii dar pana la un punct, o modalitate in care rivalitatea poate fi abordata intr-un mod benefic! Si nu este nimic rau daca ii vezi pe altii ca se descurca bine la modul onest! O astfel de comparatie este una cat se poate de sanatoasa daca exista elemente de rivalitate care te pot stimula. Daca cei care te inconjoara nu s-ar compara, nu ar exista puncte de reper, nu ai sti unde te situezi ca valoare, munca in sine nu ar fi interesanta. Pana la urma, exista ceva destul de puternic despre gelozie.
Tot ce faci ar trebui sa fie cu moderatie, cu toate ca de cele mai multe ori nu prea “se prinde” acest lucru de noi. O evolutie constanta si mai inceata este mult mai stabila si robusta comparativ cu o evolutie galopanta, nepermitandu-ti sa vezi anumite greseli, situatii, care se pot dovedi ulterior nocive.
Pentru a obtine tot ce iti doresti, trebuie sa muncesti din greu si acest lucru s-a vazut si a fost testat de nenumarate ori. Si se cunosc de asemenea, multe cazuri in care persoane mai mult talentate, mai putin inzestrate de la natura, au obtinut rezultate mult mai mari decat cei care parca, aveau anumite talente native. Asa ca, in mod normal, in multe cazuri, cei care au muncit mult au ajuns acolo unde si-au dorit, au obtinut rezultatele vizate.
Intinde-te in fiecare dimineata! Chiar daca nu o faci in mod constant, stii cat de bine te simti intrega zi daca faci acest lucru la prima ora. A fi in forma din punct de vedere fizic, iti da o stare buna si pe plan mental, asa ca, incearca sa iti formezi un obicei.
Daca te gandesti si te uiti in jur la momentul in care devii mama, vei constientiza ca niciodata nu este un moment bun. Ca un copil poate aparea cand nu te astepti, ca este la o varsta mai frageda sau dupa 30 de ani, nu exista vreo reteta perfect aplicabila. Daca te gandesti sa iti planifici o anumita perioada, poate aparea altceva in viata ta care sa te dea peste cap si in urma careia sa realizezi ca e cel mai prost moment pentru asta. Asa ca, un copil cand apare, este cel mai bun moment!
Multi spun ca rabdarea este o virtute, dar poate ca e mai bine sa faci lucrurile in graba! Exista multe situatii in care e mult mai bine sa existe acea urgenta, care te motiveaza sa faci si lucrurile pe care nu le vrei sau nu iti plac. Pana la urma, ce rost are sa astepti sa se intample ceva bun? Nu ar fi mult mai sanatos sa faci tu acest lucru? Si realist vorbind, nu astepta pe altcineva sa iti faca tie lucrurile bune!