Pantalonii in functie de silueta. Cum ii alegem?

Cand alegem pantalonii in functie de silueta, trebuie sa ne cunoastem forma corpului, sa ne placa materialul si ce este mai important - sa ne stea bine.

Cand alegem pantalonii in functie de silueta, trebuie sa ne cunoastem forma corpului, sa ne placa materialul si ce este mai important – sa ne stea bine. In 1920, celebra creatoare de moda Coco Chanel, a lansat in moda pantalonii evazati, inspirati dupa modelul gondolierilor venetieni. Pantalonii au ajuns insa sa fie acceptati drept articol vestimentar pentru femei, abia dupa al doilea Razboi Mondial.
In Romania, primele incercari ale femeilor de a purta pantaloni au aparut la inceputul secolului al XIX-lea.

De-a lungul timpului, pantalonul a capatat diferite forme si lungimi. Materialele pentru confectionarea lor a fost destul de diversificata.
Pantalonul este usor de accesorizat, comod si poate fi purtat in orice perioada a zilei, tocmai de aceea a devenit un “must have” in garderoba tuturor femeilor.

Este esential sa alegem pantalonii in functie de silueta, deoarece cu ajutorul formei lor, putem sa ne ascundem micile imperfectiuni sau sa ne scoatem in evidenta formele.

Este esential sa alegem pantalonii in functie de silueta, deoarece cu ajutorul formei lor, putem sa ne ascundem micile imperfectiuni sau sa ne scoatem in evidenta formele.
Alegand corect celelalte piese vestimentare care vin in completare, putem sa cream diferite styling-uri. Putem realiza tinute casual, tinute office, tinute sport, tinute de seara.

Daca ai o silueta de tip mar, trebuie sa iti evidentiezi picioarele frumoase si subtiri, caracteristice acestui tip de silueta. Iti recomand sa optezi pentru pantaloni bootcut sau pantaloni drepti cu talie medie sau joasa.

Caracteristicile siluetei de tip mar

 • Picioare frumoase,
 • Nu ai talie,
 • Acumulare de grasime in jurul taliei.

Daca ai o silueta de tip para, iti recomand sa porti pantaloni cu croi evazat sau bootcut cu talie inalta, deoarece iti vor echilibra cel mai bine silueta.

Caracteristicile siluetei de tip para:

 • Solduri si fund bombat,
 • Umeri ingusti,
 • Abdomen plat si sani mici.

Daca ai o silueta de tip clepsidra, iti recomand sa porti pantaloni clasici si pantaloni cu talie inalta, precum si pantalonii drepti sau conici si evazati.

Caracteristicile siluetei de tip clepsidra:

 • Sani si fund bombat,
 • Talie definita.

Daca ai o silueta de tip dreptunghi, iti recomand sa optezi pentru pantalonii cu talie joasa, astfel incat sa distragi atentia de la talia ta nedefinita. Poti sa optezi pentru pantaloni drepti sau conici.

Caracteristicile siluetei de tip dreptunghi:

 • Sani mici,
 • Solduri pronuntate,
 • Talie accentuata.

Material realizat de Daniela Sala