Cu libertatea pe care ti-o ofera pedalatul pentru a ajunge oriunde iti doresti si cu arderea unui numar de calorii care te fac sa sari peste programarile din sala de antrenamente, ciclismul este ca o gura de oxigen. Conform cercetarilor, in medie, 20 de minute facute cu bicicleta iti ia 150 de calorii, pentru a nu mai aminti faptul ca te ajuta sa ai un somn mai profund, reduce riscul bolilor cronice (diabet zaharat tip 2), iti prelungeste viata si creste puterea creierului.
Alege bicicleta!
Revistele specializate sau diversele cataloage te-ar putea face sa crezi ca ai nevoie de ultimele modele, realizate din fibra de carbon sau sistem de franare incredibil, cu oferte de pret imbatabile. Dar, dupa cum banuiesti, totul poate fi mult mai ieftin! Atat timp cat rotile se invart, iar franele va tin sa nu intrati in oameni sau stalpi, totul este ok, doar ca, trebuie sa tineti cont si de urmatoarele: cadrul trebuie sa fie micut pentru a nu sta intr-o pozitie incomoda, el de asemenea trebuie sa fie mai jos astfel incat sa poti ajunge la pedale, iar greutatea bicicletei trebuie sa iti permita sa o ridici usor, fie ca vorbim de diverse obstacole sau de scari.
In cadrul multor astfel de magazine specializate, exista (pre) serviciul extra de a le incerca. Mai mult, chiar daca esti femeie, nu neaparat sa iti achizitionezi o bicicleta roz doar din motivul asta! Pe langa magazinele fizice specializate, exista multe magazine online, asa ca daca stii ce anume doresti sa cumperi, iar pretul este unul bun pentru tine, nu ezita sa faci acest lucru!
Alege viteza corecta!
O greseala comuna a incepatorilor este aceea ca nu utilizeaza corect vitezele si bicicleta per ansamblu. A pedala intr-o treapta de viteza mare, poate duce la un supra efort din partea ta, obosindu-ti musculatura si fortandu-ti articulatiile. Mentinerea unui echilibru in acest sens, reprezinta cheia pentru un pedalat care sa iti aduca satisfactiile pe care ti le doresti, fara consecinte negative.
Ia-ti kitul potrivit!
Cu siguranta vei intalni (asta daca nu ai facut-o pana acum!) diverse firme sau producatori care iti recomanda anumite tipuri de imbracaminte pentru ciclism. Trebuie sa stii ca nu reprezinta un ‘must have’ imbracamintea din fibre elastice. Important este sa te simti bine in ceea ce porti, sa nu ai pantaloni largi la baza care sa se agate in vreun fel sau sa te incurce cand pedalezi. Ai putea merge pe o fusta pantaloni pana la genunchi, pantaloni scurti sau orice care sa iti ofere confort.
[trendmag_alert class=”alert alert-notice alert-dismissable fade in”]Nu fii antisociala! Sa nu iti fie frica sa cauti alte persoane pasionate ca tine de ciclism, pentru ca nu toti sunt performeri, iar majoritatea celor care merg pe bicicleta in grup au o viteza moderata, medie. Gratie internetului, poti avea usor acces la informatii si poti identifica diferite cluburi sau grupuri care au activitati sau pasiuni comune.[/trendmag_alert]
Incepe usor!
Cand te apuci de ciclism nu trebuie sa bati toate recordurile! Atat timp cat tii un ritm care este ok pentru tine si pentru respiratie, este mai mult decat ok, pentru ca oricum arzi si grasimile. Inlocuieste de asemenea, plimbarile scurte pe care de obicei le faci cu masina, cu mersul pe bicicleta, iar distanta o adaugi gradual. Pentru ca intr-adevar sa ai parte de un bun antrenament, trebuie sa mergi aproximativ 25 – 30 km per sesiune (60-90 minute).
Gaseste alternative!
Daca vremea nu este cea mai potrivita pentru ciclism si totusi nu vrei sa pierzi antrenamentul propus, poti incerca spinning-ul; pentru anumite persoane, acesta poate fi foarte motivant, pentru ca ii poti vedea si pe altii pedaland. Aceasta este o buna alternativa si in cazul in care acolo unde locuiesti nu iti poti forma un anumit traseu sau poate nu ai conditii pentru asa ceva.
Iar pentru multi dintre noi, spinning-ul poate fi o buna alternativa, pentru ca poti alterna mult mai usor pedalatul usor cu ruperi de ritm in forta si de asemenea, poti gasi un antrenor care sa te ajute si sa te indrume pentru a-ti atinge scopul pentru care faci acest lucru.