Superalimentele sunt foarte nutritive, au efect benefic asupra starii noastre de sanatate si a bunastarii, datorita unor cantitati impresionante de nutrienti.
Superalimentele nu au un sens stiintific stabilit, dar sunt considerate a fi foarte dense din punct de vedere nutritional si deosebit de benefice pentru sanatatea si bunastarea noastra. Asta inseamna un antioxidant care te fereste de o boala, o grasime sanatoasa care previne o boala de inima, fibre pentru a preveni diabetul si problemele digestive, fitochimice – care se gasesc in plante si este responsabil pentru mirosurile si si culorile profunde, ce au un efect benefic pentru sanatate.
Antioxidantii sunt substantele chimice care ne protejeaza de efectele nocive ale radicalilor liberi, cei din urma fiind substante chimice produse natural in fiecare celula vie, care provoaca leziuni celulare; te poti gandi ca la procesul de ruginire sau oxidare.
Pulberi
- Maca este ideal avand in vedere ca in componenta lui intra 59% carbohidrati, 8,5% fibre si in jur de 10,2% – proteine, calciu, magneziu, fosfor, potasiu, sodiu, fier, alaturi de vitaminele C, B1 si B2.
- Spirulina este o alge de apa care contine toate vitaminele, proteinele, mineralele si enzimele digestive de care corpul are nevoie. Aceste superputeri le primeste datorita fotosintezei si ajuta la construirea muschilor, pierderea in greutate si lupta impotriva bolilor. Conform specialistilor, spirulina este unul din superalimentele care se apropie de perfectiune.
- Baobabul este originar din africa, un fruct al carui pulpa macinata face deliciul iubitorilor de superalimente, mai ales ca se bucura de o mare cantitate de antioxidanti si fibre solubile.
- A consuma o lingurita de acai – pulbere violeta amazoniana de fructe de padure – iti ofera aceleasi proprietati antiinflamatoare ca fructele de padure mai cunoscute. La acestea se adauga aminoacizii care ajuta la repararea muschilor dupa o sesiune de antrenament, precum si acizii grasi care iti ofera o stimulare foarte buna pentru starea de spirit si creier.
Fructe de padure
- Goji au fost folosite in mod traditional in medicina chineza de mai bine de 6000 de ani. Aceste fructe rosii sunt superalimentele despre care se crede ca contin mai mult fier decat spanacul si mai mult beta-caroten decat morcovul, la care se adauga vitamina C, vitamina B2, vitamina A, fier si seleniu.
- Ciresele de pamant (golden berries) au fost folosite in mod traditional pentru a ajuta la controlul greutatii, pentru o imunitate puternica si pentru a mentine organele sanatoase. Sunt pline cu bioflavonoide antiinflamatoare, o sursa excelenta de vitamina A si C, ambele foarte indicate pentru imunitate.
Seminte
- Semintele de chia sunt pline de bunataturi pentru corpul uman, doua linguri oferindu-ti 100 miligrame calciu pentru formarea oaselor, 7,5 grame fibre alimentare si 3 grame proteine. Are un continut mare de omega 3 si ajuta la lupta impotriva inflamatiei, reducand sansele bolilor de inima, Alzheimer si depresie.
- Semintele de canepa ofera proportia perfecta pentru acizii grasi omega 6 si omega 3 pentru reducerea inflamatiei, are vitamina E care actioneaza in organism ca un antioxidant si magneziu, necesar pentru cresterea musculara.
- Semintele de in reprezinta una din cele mai bogate surse naturale de omega 3, la care se adauga proteine, fier si magneziu.