Sufletul e fericit-dialog cu suflet

In lumina unui rasarit bland, simteam ca sufletul e fericit.

In lumina unui rasarit bland, simteam ca sufletul e fericit.

– Stii … luna asta e cea mai frumoasa definitie a vietii. Povestile ei sunt despre regasirea increderii dincolo de greutati, caldura zilelor dincolo de gerul noptilor de iarna, transformarea griului in verde. Viata isi regaseste culorile, parfumul proaspat, sunetele vesele. Sperantele renasc, iar visurile prind contur. Cand toata luna asta pare ca e cu si despre viata, cum ai putea alege alta in care sa le sarbatoresti pe cele care dau viata vietii. Femeia e minunea care reuneste cele sapte minuni ale lumii. Ti-am mai spus ce iubesc cel mai mult la anotimpul asta? Oamenii … iubesc oamenii si felul in care se trezesc la viata. Iubesc zambetele lor, emotia primului buchet de ghiocei, fericirea simpla care sta in firul impletit in alb si rosu prins de un martisor.
– Iar tu esti mult mai poet, i-am raspuns razand. Stiu ca iubesti 1 martie, 8 martie, primavara, zilele in care afara e deja lumina cand suna alarma. Te bucuri ca un copil cand auzi pasarile cantand dimineata, iar eu, parca as fi copil din nou. Un copil care merge la serviciu. Dar cand te simt asa zglobiu, pe cuvant ca imi dai energie. Cred ca niciodata nu imi e mai la fel de usor sa merg la munca dimineata cum imi e primavara.
– Noi cautam frumosul mai mereu. Doar voi, oamenii, intrati in hibernare cand sunteti obositi, cand ploua, cand e frig, cand …cand … cand nu vreti sa recunoasteti ca doar voi sunteti cei care decid daca sa ne ascultati, sau nu. Ca tot a venit vorba de ascultat, ia spune-mi ce se aude, iti amintesti?
– Cum sa uit? Tu pastrezi acolo in fiecare coltisor lucrurile care te fac fericit si nu le poti ascunde de mine. Imi amintesc si vocea ei cand spunea

… mamaie, cand o sa auzi pitigoiul cantand “opinci, opinci” sa stii ca vremea te pacaleste, va veni din nou frigul. Dar daca printre raze de soare auzi un cantat “titi-vara, titi-vara”, atunci sa deschizi larg fereastra, sa iti intre primavara in casa …

Am zambit si am deschis ochii larg catre cer. Simteam cum primavara imi intra in suflet.
Ascultati si voi cantecelul acela“titi-vara, titi-vara” si deschideti repede fereastra.

Dialog cu suflet – Blog de Zambit