Fericirea incepe acasa, in spatiul in care traim, in locul in care ajungem seara acasa la familie, iar acest lucru are un efect profund asupra noastra, asupra starii noastre de spirit si a stresului, de aceea trebuie sa-l facem sa lucreze pentru noi.
Casa noastra poate fi cheia unei sanatati mai bune, pentru un somn mai bun, relatii mai bune, o viata mult mai buna, in general. Pe de alta parte, casa ta poate fi locul care te poate bloca atunci cand esti intr-o relatie nesanatoasa, iti mananca banii si te lasa fara energie.
Fiecare decizie pe care o iei in privinta casei tale iti influenteaza viata, fiecare ban cheltuit pentru casa reprezinta un plus sau un minus pentru modul in care vrei sa traiesti, cum vrei sa fii tratat, ce valorezi, samd. Dar, trebuie sa fim realisti si sa recunoastem ca sunt persoane care sunt afectate de mediul inconjurator, altele neavand nicio problema in acest sens.
Fericirea incepe acasa si de multe ori o confundam cu frumusetea si calmul pe care le vedem in diverse fotografii ale caselor ideale, imaginandu-ne ca, avand si noi o astfel de locuinta, ne apropiem de caminul ideal, un loc in care avem o viata mai frumoasa, mai putin stres si in care fericirea e la cote maxime. Iar adevarul este ca aceasta te poate face sa te bucuri de bunastare si fericire in casa ta, te poate ajuta sa minimizezi nivelul de stres, sa cresti nivelul de fericire, dar asta nu inseamna ca trebuie sa ai o casa asa cum vezi in reviste.
In realitate, aceeasi casa iti poate rascoli amintiri neplacute, blocandu-te parca in trecut; o simpla schimbare – fie ca varuiesti in alte culori sau schimbi putin mobilierul si modul de aranjare, te pot duce la polul opus. Si nu trebuie sa cumperi ceva in mod deosebit pentru a avea caminul ideal, ci trebuie sa identifici ce anume te face fericit si cum casa ta poate lucra pentru fericirea ta.
Un bun start este acela in care incepi sa faci modificari mici si pozitive, sa incepi sa realizezi si sa fii atent la ce anume intra in casa ta si cum te manifesti in preajma noilor achizitii, care e starea de spirit pe care ti-o dau ele. Pentru a experimenta in mod real abundenta, satisfactia vietii in termeni de bani, obiecte, relatii, trebuie sa incercam sa ne conectam cu ceea ce este in spatele lor, la baza posesiei lor. Lucrurile vin in mod special din urmatoarele surse: lucruri cumparate si pastrate de frica, lucruri cumparate si pastrate din dragoste, lucruri pastrate si inmultite din obisnuinta.
Un lucru bun care ar trebui luat in considerare este acela de a explora modalitatile in care ai interactionat cu „bogatia” in copilarie, modul in care percepi acum acest lucru, cum te simti cand cheltuiesti sau economisesti.
[rb_related title=”Te-ar putea interesa” total=”2″ style=”dark” ids=”22030,24626″]
Daca reusesti sa descoperi care este relatia ta cu banii si in ce moduri te afecteaza, trebuie sa te gandesti pentru inceput, care ar fi de exemplu, primele trei lucruri pe care le-ai schimba in casa? Ce resurse iti trebuiesc pentru a face acele schimbari? Cand ai putea face anumite schimbari? Care este primul pas tangibil pe care il poti face cel mai repede pentru a progresa?
Pentru a face un pas concret in plus si a te apropia de scopul tau, scrie in carnetelul sau in jurnalul tau, schimbarea care va avea loc in curand, data pana cand se va intampla si resursele de care ai nevoie! Termina aceasta activitate identificand care este primul pas pe care il poti face chiar astazi!