Jurnal – Andreea Chiuaru

Bloguri bune

Jurnal – Andreea Chiuaru

32

E destul de greu sa te afli in spatiul virtual fara sa vezi ( de cateva ori pe zi, chiar) vreo trimitere catre blogpentrusuflet.wordpress.com. In limbaj Facebook, se traduce simplu: Jurnal. Asadar, cineva tine un jurnal care face bine sufletului; cineva crede de cuviinta ca are ce impartasi, astfel incat nu sa poata neaparat vindeca, dar cel putin sa poata alina cate un suflet in deriva. Cineva se teme cumplit de singuratate si, din acest motiv, alege sa nu franga inimi.
Dar cine este acest cineva? Cine este omul din spatele unei pagini cu fraze bune de dat ca: replica, mesaj de iubire si/sau de despartire, status pe profilul personal, exemplu de cum se simte si se scrie?

Iata ce spune despre sine: ”Nu cred ca exista o delimitare foarte precisa intre Andreea cea de zi cu zi si Andreea, cea care scrie pe Jurnal.” De dragul sinceritatii nude, prefera sa consume din resursele sufletesti proprii, detestand imprumuturile inconsistente: ”Mi s-a cerut de foarte multe ori sa scriu pe un anumit subiect si, nu zic ca n-am încercat sa o fac, dar cuvintele sunau foarte sec. Nu pot sa scriu ceva ce nu simt cu adevarat. Tot ceea ce transmit in textele mele sunt franturi din ceea ce sunt ca femeie, sunt valorile si parerile mele. Deci, fireste ca ceea ce scriu nu este doar produsul fanteziei. Din punctul meu de vedere, orice scriitor porneste de la un fapt real si imprumuta personajelor sale ceva din el sau din persoanele apropiate”, spune Andreea.
Am putea sa ne intrebam, insa: de unde atata material existential? Vorbim totusi, de o tanara dintre cele mai tinere, careia viata nu i-a aratat inca toate capcanele. Tot ea este cea care ne lamureste: ”De cele mai multe ori, atunci cand scriu un text, pornesc de la ceva ce mi s-a intamplat recent sau poate de la un eveniment de care mi-am adus aminte in anumite circumstante (ascultand o melodie, vizonand un film, citind un blog sau o carte). Alteori pornesc de la citate celebre, insa exista intotdeauna ceva din mine in textele pe care le scriu.

Asadar, Andreea Chiuaru, pe numele ei intreg, pune laolalta stari, trairi, fantezii pe care le insufleteste in texte in care se regasesc atatia dintre noi- noi cei care n-am avut niciodata prea multe sau prea frumoase cuvinte pentru a ne rosti povestea. Dar pentru asta, exista intotdeauna un Blog pentru suflet!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *